Dags för folkräkning

Moderaterna har sedan 2020 föreslagit att Sverige ska genomföra en folkräkning. Jag tycker att det är en viktig fråga och kan inte förstå varför det inte redan har utförts. Argumenten för att genomföra en folkräkning är följande:

  1. Varje år betalas 20 000 000 000 skattekronor ut felaktigt i bidrag, ett steg i att minska den enorma summa som betalas ut felaktigt varje år är att genomföra en folkräkning. (Ett exempel är den som gäller Iraks försvarsminister, som under tiden han var minister i hemlandet kunde kvittera ut barnbidrag, bostadsbidrag och sjukpenning från Sverige.)
  2. Vi har en bostadsbrist i Sverige, på många håll är det långa köer för att få en lägenhet. Många väljer att folkbokföra sig på en adress som man inte bor på för att få behålla bostadskontraktet, detta är felaktigt och med en folkräkning skulle flera lägenheter bli lediga för ärliga personer.
  3. SVTs program Uppdrag granskning avslöjar att flera av våra folkvalda riksdagspolitiker är skrivna på adresser som är högst tvivelaktiga, 8 personer i riksdagen är skrivna hemma hos mamma och pappa. Anledningen till att man skriver sig bort från Stockholm är för att få tillgång till skattefria övernattningslägenheter och traktamenten. Självklart vill dessa inte ha en folkomräkning?
    https://www.svtplay.se/video/35578465/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-23-maktens-bostader?id=KyEkB9G
  4. Genom att ange falska folkbokföringsuppgifter kan kriminella dölja sin identitet. När staten inte vet vem som bor var blir det enklare för brottslingar att gömma sig undan rättvisan och på så sätt fortsätta sin destruktiva verksamhet. Kriminella använder idag falska adresser för att tillskansa sig bidrag och välfärdsförmåner som man egentligen inte har rätt till.
  5. Skuggsamhället växer och breder ut sig. Det handlar om människor som vistas olagligt i Sverige och som i många fall utnyttjas av skrupellösa arbetsgivare. Genomförandet av en folkräkning skulle vara ett bra verktyg för att få bukt på problemet med skuggsamhället.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *