Hårdare straff

Några av de allra viktigaste frågorna för mig handlar om brottslighet, ordning och reda. Många saker behöver göras för att vi ska få ett tryggare samhälle. Jag kommer nedan att lista några av de saker som jag tycker är viktigast i arbetet mot ett tryggare samhälle.

  • Hårdare straff
    ”Skärpta straff har klara fördelar. Den som sitter i fängelse kan inte begå nya brott, och på så sätt minskar brottsligheten när fler får avtjänar längre fängelsestraff. På moderaternas hemsida kan man läsa att man särskilt vill skärpa straffen för sexualbrott och våldsbrott. Jag tycker såklart det är bra men jag tycker det är viktigt att man ser över samtliga brott och utdelar hårdare straff i flera fall.

  • Avskaffa ungdomsrabatten.
    Idag fungerar det som så att om du begår ett brott och är 18 år får du en straffrabatt mellan 45-55%. Det fungerar som en trappa där rabatten blir mindre ju äldre du blir och vid 21 har den utgått. Jag tycker det är helt fel. Är du gammal nog att begå ett brott är du gammal nog att straffas för det.

  • Avskaffa mängdrabatten
    I Sverige finns det ett system med mängdrabatt. Det innebär att en person som begår flera brott bara behöver avtjäna hela straffet för det allvarligaste brottet. Om en serievåldtäktsman begår tre våldtäkter avtjänar personen bara det fulla straffet för den grövsta våldtäkten. Om jag fick bestämma fritt skulle detta avskaffas redan idag! Jag tycker det är helknasigt att man inte får straff för det man har gjort. Om det så skulle resultera i 150års fängelse för att man har begått straff som motsvarar det, ja varför inte? Om det någon du älskade som blev våldtagen vill du inte att personen som utfört dådet ska straffas för det?
  • Utvisa fler utländska medborgare som begår brott
    Jag tycker att de utländska medborgare som begår ett brott som motsvarar fängelse ska utvisas. Idag utvisas bara 20% av utländska medborgare som utför en våldtäkt. Här måste vi förändra!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *